dijous, 8 d’octubre del 2015

Presentació de Roc Casagran


Roc Casagran i Casañas és un professor i escriptor català, dedicat sobre tot en poesia i novel·la nascut l'any 1980 a Sabadell, es va llicenciar en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa de professor de llengua i literatura amb alumnes de secundària a l'Escola Sant Nicolau.
Ha publicat els llibres de poemes Els carrers de les fàbriques (Premi Martí Dot, Viena, 2002), Trènicament trennificats (Emboscall, 2005), Després de Sarajevo (Premi Miquel Àngel Riera, Sa Nostra, 2005) i L'ombra queixalada (Premi de Poesia Parc Taulí 2010, Pagès Editors). Fa recitals de poesia arreu del país, de vegades acompanyat pel cantautor Cesk Freixas. 

En l'àmbit narratiu, ha publicat Camí d'Ítaca (Mina, 2006), escrit conjuntament amb Oleguer Presas, així com les novel·les Austràlia (Premi Pin i Soler de narrativa 2007, Columna), Un ós panda al pas zebra (Columna, 2011), Ara que estem junts (Columna, 2012) i una revisió del Llibre de les bèsties de Ramon Llull (Sembra, 2015).

A banda de la seva trajectòria literària, ha estat membre del consell de redacció de la revista sociocultural sabadellenca Ordint la trama durant els seus vuit anys d'existència (2001-2009). 
 
És membre de la Fundació Bosch i Cardellach de Sabadell.
Col·labora amb diversos mitjans de comunicació, com Ràdio Castellar, Ràdio Sabadell, Catalunya Ràdio, així com amb d'altres revistes, diaris i fanzines, tant amb poemes com amb articles d'opinió.
Participa activament en moviments per la independència de Catalunya.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada