Capítol 1-4Capítol 1: Un artista i un animal

Aquest capítol és una breu introducció a la historia d'en Tian i en Tòfol, dos bessons de Sabadell que als onze anys viuran l'experiència d'una guerra civil i de l'exili. L'autor relata la infantesa dels dos nois, i en fa una descripció psíquica i física. Al final del capítol el seu pare els dona la notícia de que ha començat la guerra.


Capítol 2: Un dia que vaig ser gran una estona

En aquest capítol els dos bessons celebren que gracies a la guerra no havien d'anar a l'escola i es passen el dia jugant al bosc amb els amics. A la tarda en Tòfol decideix sortir a jugar, però en Tian li ho impedeix argumentant que la mare està preocupada i que és millor que es quedi a casa, finalment en Tòfol li fa cas. Al arribar a casa de la fàbrica tèxtil, el seu pare els fa sortir a tots al carrer, a fora la casa es veu com la gent crema imatges de sants i marededéus. Quan els bessons ja són al llit el pare li explica a la mar que els obrers s'han revelat i que ara manaran ells i no els capellans.


Capítol 3: Una premonició que esgarrifa.

Aquest capítol explica com els afectes de la guerra començaven aparèixer a Sabadell, en Tòfol explica que una tarda jugant amb els seus amics, van veure com uns homes en treien un altre de casa seva de mare manera i se'l emportaven. També explica que arribava gent nova a la ciutat les quals havien estat exiliades, com per exemple en Sant-Pau i el Bóta-de-vi, dos nens nous a classe que van ser el riure d'alguns companys durant algunes setmanes.


Capítol 4: La Carbonet.


Després de gairebé un any de guerra, les coses van canviar, el pare d'en Tòfol i en Tian no para tant per casa, a més a més en Tian està més malalt. En Tòfol que segons la mare és més animal, decideix sortir de casa, per que com que la mare només li pren atenció a en Tian, ell es sent sol. Al carrer es s'ajunta amb un grup de noies dos anys més gran que ell, i comença a fumar. A més a més s'enemora d'una noia molt morena, la Maria, la qual en secret ell anomena la Carbonet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada