Capítol 9-12Capítol 9: Un plat ple de nous

Un dia apareix a la casa d'en Tian i en Tòfol un home que es diu Sebastià, la seva mare el coneixia, ells dos no, resulta que era un vell conegut de la família. En Sebastià els hi explica que cada cop la guerra va a pitjor, i que en Cisco, el pare dels dos nois, li ha dit que els porti a França, i que quan acabi la guerra ell ja els anirà a buscar on sigui. La mare i els dos nois accedeixen a la petició.


Capítol 10: Un poema perquè no t'oblidés mai

Al cap d'una quinzena de dies, la família empren el viatge cap a França, per fer-ho utilitzen un cotxe que ha aconseguit en Sebastià. Al cap d'unes hores el cotxe fa figa i han de continuar a peu, en Tian està malalt, però hi accedeix, passen la nit en una cova. L'endemà decideixen desviar-se de la ruta per visitar els avis que viuen en un mas, passen el dia allà, on decideixen que en Tian es quedarà amb ells ja que està massa malat per continuar el trajecte cap a França per tal d'escapar de l'exercit de Franco. En Tian li escriu un poema a en Tòfol perquè no s'oblidi d'ell.


Capítol 11: El meu primer mort

L'endemà la resta van seguir amb el trajecte, deixant en Tian endarrere esperant que quan acabés la guerra el pare l'anés a buscar i després a ells. Durant el trajecte troben molta gent que també ha decidit exiliar-se d'Espanya, entre aquesta gent hi ha un home el qual porta un nen en braços, en Tòfol intenta establir una conversa amb ell, més tard s'assabent de que el nen que tenia uns sis anys, feia dos dies que era mort. Entre en Sebastià i el pare del nen, en Paco, van fer un forat i van enterrar el cos sense vida del nen.


Capítol 12: <<Allez, allez!>>


Finalment el grup arriba a França, un cop allà troben un pastor el qual els indica on es troba la carretera. Un cop arribaren a la carretera es trobaren amb una gran filera de persones que com ells intentaven creuar cap a França, a un grup d'homes armats i muntats a cavall els quals cridaven allez! I si algú parava, el fuetejaven. Al final arriben a una platja enorme rodejada per tanques de filferro, era un camp de concentració, en el qual tots sabien que hi passarien molts dies. Van buscar un lloc en aquella platja on poder passar la nit. I en un moment de sinceritat màxima la mare li explica a en Tòfol que està embarassada.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada